Even voorstellen: Bas


Hoi ik ben Bas de oudste (28) van de Tibasco broers. Ik heb even de tijd genomen om op te schrijven waarom en hoe ik met Tibasco begonnen ben. 

Na 4 jaar op kantoor, had ik een mooie functie, vast contract en lekker salaris. Maar toch had ik een gevoel van leegte, wat ben ik nou eigenlijk aan het doen?

Ik ging op (wereld)reis en ging op zoek naar mijn Ikigai . Ook al kan ik iedereen het boek aanraden was dat makkelijker gezegd dan gedaan. 

In combinatie met vrijwilligerswerk en trainingen (via Glow Up) kwam ik erachter dat ik zingeving miste in mijn baan. Ik wil bijdragen aan duurzaamheid door op avontuur te gaan en plezier te maken. 

Okay, maar hoe dan? 

Tijdens het vrijwilligen kwam ik contact met David Arrindell van Your Next Move . In persoonlijke (video) sessies heb ik doormiddel van de juiste huiswerkopdrachten mijn Ikigai kunnen invullen en een persoonlijke missie kunnen formuleren:

“Ik geloof dat we meer plezier kunnen maken, daarom enthousiasmeer ik mensen met mijn verhaal om op een verantwoordelijke manier op avontuur te gaan.”

Ja klopt, een hele mond vol, maar ik ken hem uit mijn hoofd. En op het moment dat ik een grote keuze moet maken houd ik mijn missie ernaast en is de keuze zo gemaakt. 

Eén van de keuzes was, hoe gaan we nu de huur betalen? 

Nu ik wist wat ik wil, waar ik voor sta en waar ik goed in ben, kon ik een businessplan maken. 

Ideeën genoeg maar tijdens de uitwerking ook meer dan genoeg twijfels, aan mijzelf, aan het plan, de financiën eigenlijk aan alles. Ik heb meermaals gedacht de handdoek in de ring te gooien. Maar gelukkig had ik een mentor die deze twijfel bij mij weg kon nemen. 

En nu zijn we hier. 

Ik heb mijn baan opgezegd en ik heb een eigen bedrijfje in iets wat ik tof vind om te doen. 

Geen leegte alleen maar liefde.

 

Mocht je nog wat tijd overhebben kun je hieronder de video bekijken die Marvin Silva heeft gemaakt tijdens Glow Up!